kengkawan haku

Tuesday, 28 January 2014

akak... tolong saya

semalam selepas balik jumpa client dekat Alam Damai (percaya tak.. aku boleh keluar tak bawak duit? henbeg bawak tapi duit tak de! jumpa lak kat paparich.. uhuhuhu.. seb bek dia blanjer.. tapi yang tak tahan tu minyak da merah.  and i got another apointment after dat and my house is very far from Alam Damai).. err.. jap.. reached home dalam kul 11 pm kot.  da lupa.  tetiba dapat message dari adik baiah aku yang da lama menghilangkan dir.  

ayat dia buat aku menangis.  sungguh.  "akak.. tolong miera.. tolong ajar Miera agama.  miera nak solat.  miera nak mengaji.  hidup mira kosong kak.  sekarang miera baru sedar yang hidup miera kosong lepas mak meninggal"

aku ... tergamam.  maha suci allah yang telah membuka hati budak yang paling ganas di kalangan awek peng boleh berubah!! dia dulu amat garang hokey.. ngan peng pun penah gado.  and hari ni aku amat terkejut kerana dia kembali ke jalan allah.  ya rabbi... maha suci allah yang membuka hati mereka yang begitu keras dengan kelessyan mereka. kun fayakun... hanya dia yang boleh membuka hati orang untuk bertaubat

2 comments:

Narasi Diana said...

Ouh, Alam Damai!
Dekat sangat dengan rumah saya tu kak, hee ;)

cik mawar said...

ahhah.... jom deting...